De workshop recepten illustreren, eindelijk is het zover, na weken voorbereiden. Afgelopen week was het nog heel even spannend of het door kon gaan omdat de workshopruimte zich nog geen 100 meter bevind van de plek waar de historische kade in Utrecht afgelopen week inzakte. Gelukkig bleef de ruimte ongedeerd én bereikbaar, dus zo zaten we uiteindelijk met met 10 meiden in een knusse Utrechtse werfkelder om van GeekdeChique te leren hoe je food illustraties maakt in receptvorm.
Hoe teken je …. geitenkaas?
Iedereen had voor de workshop een favoriet recept meegenomen met als doel een getekende uitwerking daarvan mee naar huis te nemen. Om los te komen, oefenen we met het tekenen van andijvie, knoflook en paprika en eindigen we met geitenkaas. Hoe hoe maak je met een plaatje eigenlijk duidelijk wat het verschil is tussen kaas van een geit, schaap of koe? Of dat je basterdsuiker nodig hebt en niet kristalsuiker. En gemalen kaneel?
Recept illustreren
Lieke heeft een aantal tips én afkijken bij elkaar mag! Zo brengen we elkaar op goede ideeën. Je eigen recept uittekenen begint met het inventariseren van de ingrediënten en bedenken welke stappen nodig zijn om je recept te maken. Je begint met kleine schetsjes maken en nadenken over de structuur van je tekeningen. Hoe zet je het hele recept uiteindelijk op een leuke en overzichtelijke manier op papier?!
Ik had wat voorbeelden moeten printen van mijn Pinterest Board met geïllustreerde recepten. Dan had ik me wat eerder beseft dat je natuurlijk niet álle onderdelen van je recept verplicht hoeft uit te tekenen en nog steeds voor een groot deel tekst kunt gebruiken.
Foto’s en recepten
Alle creatieve resultaten hebben mij trouwens positief verrast. Na een middag geconcentreerd tekenen, ging zelfs de geclaimde niet-creatieveling naar huis met een fantastisch uitwerking van haar recept. Hieronder zie je een paar voorbeelden. Op de Cookie Cottage Facebook pagina kun je het volledige album bekijken met alle foto’s en resultaten van de workshop.
Creatieve foodies
De workshop was trouwens niet speciaal bedoeld voor mensen met een achtergrond in food. Maar blijkbaar zijn dat wél de mensen die het leuk vinden om ook op andere terreinen creatief met food bezig te zijn. Zo waren er drie meiden die werken aan het Jumbo magazine, Hallo Jumbo! en drie meiden met ieder een eigen foodblog. Hopelijk zien we van iedereen binnenkort meer mooie illustraties verschijnen. Ik zou zeggen, neem in ieder geval een kijkje op de onderstaande drie blogs, want ook zonder illustraties zijn ze zeer de moeite waard!
- Betina – Betty’s Kitchen
- Marleen – Eten uit de Volkstuin
- Sabina – Sabina Kookt!
Hi Hazel,
ik vond het een hele leuke en educatieve workshop! Mocht weer voor een middagje kind zijn (heerlijk)! Dus binnenkort is mijn coole illustratie (ja ik vind hem echt tof) te bewonderen op mijn blog. Groetjes, Betty
hallo Hazel,
ik heb me net opgegeven voor de workshop, heb je nog meer leuke workshops voor een beginnende foodblogger.
groetjes
zippora
Hi Zippora,
Misschien wel.. wat zou je willen leren of doen?
Groetjes, Hazel
Beste Hazel, het lijkt me leuk om wat meer te leren om mooie borden op de te maken of het maken van macarons of iets met modeleer chocolade.
groetjes zippora
Dat klinkt ook allemaal erg leuk inderdaad. Ik neem het mee in mijn beraad als ik een nieuwe workshop ga organiseren!
Wat ontzettend gaaf! Leuk zulke tekeningetjes. Ik knip vaak recepten uit kooktijdschriften en teken er ook bij. Ik vind je blog trouwens erg tof! Ik volg je nu want ik ben benieuwd naar wat je allemaal nog meer gaat posten (:
Ik hoop dat je ook eens bij mij langskomt!