Min een halve kilo! Dat kan niet waar zijn. Na twee dagen al gewicht verliezen terwijl ik niet eens op dieet ben. Dat was niet het doel van mijn week zonder suiker, maar ik zal niet klagen. Afgezien daarvan voel ik me een krakkemikkig oud wijf, zo stijf. Komt dat echt van twee dagen zonder suiker en koffie? Of is die rugpijn van die houten stoelen waar ik gisteravond drie uur op heb gezeten.
Weg hoofdpijn, hallo futloos
Hoe dan ook, ik voel me geradbraakt en het voelt niet alsof het de rest van de dag beter wordt. De hoofdpijn daarentegen lijkt verdwenen. Toch moet ik er even op uit. De stad in voor een locatiebezichtiging voor een geweldige activiteit die ik in oktober ga organiseren. Futloos op de fiets schiet niet op, dus pak ik de auto om mijn energie te sparen.
Ontbijt
Eerst ontbijten maar. Overnight oats vandaag! Naar een recept van Focus on Foodies. De zonnebloempitten uit het recept vervangen door pompoenpitten blijkt een slecht idee. Ik voeg een handje studentenhaver en een lepeltje donkere agavesiroop toe en geniet alsnog van mijn ontbijt.
Gesnoept! suikervrij…
De locatie blijkt overigens een treffer. Nu de rest nog. Na een kort rondje shoppen in de stad, keer ik vlug huiswaarts voor twee boterhammen, een gekookt ei en een vegetarische paté (tartex). Tussendoortjes vergeet ik vandaag. Of nee, wacht. Ik heb een suikervrij koekje gesnoept! Nèt voor het avondeten; pasta met tomatensaus en tonijn. Een makkelijker recept dan dit bestaat volgens mij niet.
Ojee, zoete trek
Ongeveer twee uur na het avondeten heb ik alweer trek, een zoete trek deze keer. Chocola? Als toetje heb ik een mandarijn op, chocolade wil ik niet dus snoer ik het kleine zoete duiveltje de mond met een tros druiven en een mok rooibosthee.
Recepten snacks week zonder suiker
Tips die ik vandaag binnenkrijg voor zoete snacks zijn dadelballetjes en snacks van Eat.Pure.Love, een website met onder andere suikervrije recepten die passen in een healthy lifestyle.
Pasta met tonijn
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
- 250 gram pasta (volkoren penne)*
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn op water
- 1 pakje biologische tomatensaus met basilicum van AH (ong. 400 gram)
- 2 á 3 eetlepels zwarte olijvenringetjes
* Gebruik glutenvrije pasta om het recept glutenvrij te maken.
Bereiding
- Breng een pan met ruim water aan de kook. En snijd intussen de ui, paprika en knoflook in fijne blokjes en houd apart.
- Voeg de pen toe aan de pan met kokend water en zet de timer (ongeveer 8 – 10 min. afhankelijk van je merk pasta).
- Verhit de olijfolie, voeg de ui toe en bak totdat deze glazig is. Voeg dan de paprika en knoflook toe en bak 1 á 2 minuten mee.
- Voeg tonijn, tomatensaus en zwarte olijven toe, breng tegen de kook aan en laat het 3 tot 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en voeg de saus toe.