Zwangerschapsverlof, heerlijk! En ideaal om af en toe eens iets te bakken. Voor het kraambezoek ga ik een poging doen om gezellige cakepops te maken. Maar voor dat ik daarmee aan de slag ga, vond ik het tijd voor iets lekkers en aangezien ik hier nog wat bananen had liggen die nodig op moesten, heb ik bedacht om banaan pecan muffins te maken. Als basis gebruikte ik een recept dat ik vorige week heb uitgeprobeerd voor het verjaardagsfeestje van een tweejarig vriendje dat geen ei mag eten. Voor hem maakte ik een eivrije cake met banaan en custardicing. Deze keer was een eivrij recept niet nodig dus deed ik er die er weer bij in deze versie.
Banaan pecan muffins
(recept 9 stuks)
Ingrediënten
- 100 gram plantaardige (ongezouten) boter (op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 1,5 banaan
- 2 tl bakpoeder
- 50 gram pecannoten (grof gehakt)
- 5 ml citroensap
- 0,5 tl vanille extract
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Mix de boter en suiker tot deze zacht en romig is, je kunt gerust een paar minuten kloppen. Mix er daarna het ei goed doorheen.
- Prak de banaan en mix dit goed door het botermengsel.
- Voeg nu de bloem, bakpoeder, citroensap, zout en vanille smaakstof toe en roer alles goed door elkaar.
- Als het beslag goed gemengd is, voeg dan 40 gram van de gehakte pecannoten door het beslag.
- Schep het beslag nu in de muffinvormpjes. Met wat grotere vormpjes kun je ongeveer 9 stuks vullen. Heb je kleinere cakevormpjes dan lukt het wellicht iets meer te maken. Schep de vormpjes in ieder geval driekwart vol met beslag en strooi er de overgebleven stukjes pecannoot overheen.
- Bak de muffins 20 minuten op 160 ºC.
Muffins zonder ei of noten?
Maak de muffins volgens de bovenstaande beschrijving, maar gebruik slechts 1 banaan en laat het ei en de pecannoten achterwege. De muffins zonder ei moet je wel iets langer bakken, ongeveer 30 minuten op 160 ºC