Te veel willen doen in te weinig tijd, ken je dat gevoel? Zoals gewoonlijk heb ik weer eens een lange rij met blogideeën, maar kom ik er niet aan toe om alles uit te werken. Steeds vaker vraag ik me af hoe andere bloggers dat toch doen? Sneller schrijven, minder tijd stoppen in mijn foto’s, blogpost zonder recepten plaatsen (ook al kosten die niet per se minder tijd)? Uiteindelijk trek ik steeds de conclusie dat ik niet wil inboeten op de kwaliteit. Ik wil geen lelijke donkere snapshots en recepten zonder foto’s plaatsen wil ik ook niet.
Maar wist je dat ik met één blogpost minstens vier uur bezig ben? Recept bedenken, bakken, foto’s maken, proeven, foto’s bewerken, blog schrijven. Daardoor ben ik soms sneller geneigd ben om de wat makkelijker recepten te maken. Maar is dat wel uitdagend genoeg? Vinden jullie die recepten interessant genoeg?
Recepten met een minimale inspanning
Aan de andere kant, zo is ook mijn dagelijkse leven. Hoewel ik graag úúúúren in de keuken doorbreng, ben ik groot fan van maaltijden en taarten die er fantastisch uitzien met een minimale inspanning. Geduld heb ik dan weer wel. Zo kan ik prima een paar dagen of weken geduld opbrengen voor zelfgemaakte drankjes zoals mijn rabarberlikeur of voor het maken van zuurdesem maken, truffelvulling (Limoncello truffels, Amarula truffels). Ovengerechten vind ik om deze reden dan ook helemaal geweldig! Heb je een gerecht eenmaal voorbereid dan doet de oven het meeste werk. Heb je zelf ook weinig zin of tijd om uren in de keuken te staan dan ben je hier dus redelijk aan het goede adres.
Om het toch een beetje spannend te houden, zoek ik zoveel mogelijk uitdaging in het proberen van ‘onbekende’ producten, probeer ik andere smaakcombinaties uit en leer ik steeds beter hoe ik melk, room, boter en kaas kan vervangen om recepten lactosevrij te maken zonder af te doen aan de smaak.
![recept voor cocktail met rabarber likeur en rose lemonade](https://www.cookiecottage.nl/wp-content/uploads/2014/08/rabarberlikeur1.jpg)
Bloggen over Groot-Brittannië
Maar ik wil meer! Ik wil meer schrijven over bloggen, over het moeder zijn, over eten maken voor jonge kinderen, over een zuivelvrij dieet, maar bovenal wil ik meer bloggen over Engeland, Engelse recepten en over de Engelse cultuur. Cookie Cottage kun je wellicht het beste omschrijven als een bakblog, maar de oorsprong ligt bij de Engelse (zoete) keuken. Om hier meer mee te doen, ben ik op zoek naar een uitdaging. Hoewel mijn leven op dit moment genoeg uitdagingen heeft als ZZP-er met peuter, baby, verloofde (ook met eigen bedrijf) en demente vader, heb ik de behoefte om mijn connectie met Engeland op een creatieve manier verder te ontdekken.
Food and more… from England
Het mag een ambitieuze uitdaging zijn, maar het moet wel vol te houden. Zou ik bijvoorbeeld elke week een typisch Engelse klassieker kunnen maken? Of zouden jullie het ook leuk vinden om meer te lezen over Engelse stedentripjes, winkeltips, mijn favoriete of nieuw gespotte Engelse fooditems, Engelse kookboeken(auteurs)? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening dus alle input en feedback is welkom.
Zelfgemaakte Ginger Ale
Uiteraard heb ik hieronder voor jullie ook een gaaf recept voor een zelf te brouwen ginger ale. Eerder heb ik jullie al eens verteld dat de Rose Lemonade van Fentimans één van mijn favoriete zomerdrankjes is. Een soort instant happines uit de fles. Vorig jaar zomer proefde ik het drankje voor het eerst en mixte er mijn homemade rabarber likeur doorheen voor een tintelende cocktail. Deze zomer deed ik een nog veel gavere ontdekking, ik heb namelijk een manier gevonden om het drankje zelf (na) te maken en dat ga ik hieronder fijn met jullie delen!!
Deze versie is overigens zonder kleurtoevoeging. Wil je graag dat mooie roze kleurtje zonder kunstmatige kleurstoffen te gebruiken, voeg dan wat frambozen toe zoals bij dit recept voor gemberbier met frambozen en verwijder ze zodra de kleur erin getrokken is. ps. hoe langer je de frambozen in de ginger ale laat trekken, hoe donkerder het roze wordt.
Ginger Ale met rozensmaak
(Recept voor 1,5 liter ginger ale
Ingrediënten
- 1,5 liter bronwater of gedestilleerd water
- 1 cup suiker
- 2 el vers geraspte gember (5 tot 10 cm gemberwortel)
- Sap van 1 limoen
- 2 el rozenwater
- 1/4 tl gist
Extra nodig: rasp, trechter, zeef, grote kom, schone fles van 1 á 1,5 liter
Bereiding
- Rasp de gemberwortel en doe het samen met de suiker, limoensap, rozenwater en gist in een grote kom.
- Giet het water ook in de kom en roer alle ingrediënten goed door, totdat de suiker voor een groot deel is opgenomen. Als je het even een paar minuten laat staan, zie je al direct wat bubbels op het oppervlak ontstaan.
- Zet nu de trechter op de lege fles bronwater en schenk de inhoud van de kom erin tot ongeveer 3 cm vanaf de bovenkant van de fles, er blijft helaas wat sap over dat niet in de fles past. Wellicht heb je nog een klein flesje staan waar het in past…
- Laat de fles 2 tot 4 dagen staan op een warme plek in huis. De smaken zijn er goed ingetrokken. Houd de fles wel goed in de gaten, er komt flink wat spanning op te staan. In de loop van de tijd zul je ook zien dat het waterpeil afneemt in de fles.
- Na 2 – 4 dagen, draai je de dop voorzichtig een klein beetje open omdat het er anders uitspuit. Er kan een ‘rot’ luchtje van afkomen maar dat vervliegt. Laat nu alle lucht ontsnappen door de dop een aantal keren open en dicht te draaien.
- Zet de trechter op een tweede schone fles en houd daarboven het theezeefje vast. Schenk nu de volle fles via de zeef en trechter over in de lege fles.
Tja, tijd is wel altijd een dingetje he… Ik heb dan tegenwoordig de mazzel dat Tom ook meer is gaan bloggen, maar ja om dat te compenseren heb ik nog twee blogs… Whahaha… Ik doe het in gedeeltes; ik plan regelmatig een kookdate met vriendinnen, dan koken we ons suf en heb ik weer 6 of 7 recepten op ‘voorraad’ Dat en ik probeer zoveel mogelijk om elke avond iets nieuws op tafel te zetten. Dat lukt natuurlijk lang niet altijd (meer niet dan wel) maar levert wel regelmatig een bruikbaar recept op.
Engeland is leuk dus ik zeg doen!
Thanks!! Had ik inderdaad maar een tijdvertrager waar het mijn blog aangaat. Helaas heeft mijn familie geen pauzeknop ;-) hahahaha dus doen we het maar even rustig aan en broed ik alvast op weer een dosis recepten die nog wat meer in het teken van Great Britain staan.. en dan mijn best doen om niet af en toe bij miss Foodwise te gluren ;-)
Wat een leuk recept! Is het echt ginger ale qua smaak of kan je het ook nog intenser maken (meer gingerbeer achtig)?
Hi Emilia,
Dankjewel! Het hangt er een beetje vanaf hoeveel tijd je ervoor neemt om het te laten ‘gisten’. Hoe langer je de inhoud in een dichte fles laat ‘gisten’, hoe sterker de smaak wordt en hoe meer prikkelend het drankje wordt.
Groetjes, Hazel
Oeps, iets te lang laten gisten.. Maar smaakt prima! :-)
Hi Tim, Hoe lang heb je het laten gisten?
Hi Tim,
Echt heel veel kwaad kan het langer laten gisten niet. Als je het tenminste niet hebt over wekenlang gisten ;-)
Naast meer koolzuur is het vooral de smaak die sterker wordt.
Groetjes, Hazel