Limoncello truffels

2.5K

De zomer is nog maar net begonnen als ik me opeens deze fantastische limoncello truffels herinner die ik afgelopen zomer maakte. Perfect voor een speciaal feestje. Het recept komt uit een klein chocolade kookboekje van miss Hope’s chocolate box. In het kookboek staan voornamelijk truffelrecepten en aantal andere chocolade verwennerijen. De auteur Miss hope ontmoette ik eerder tijdens een internationale foodbeurs in London waar ik inkopen deed voor de Cookie Cottage webshop. Amper een jaar later bleek ze een boekje te hebben uitgegeven en nam mijn zus het voor me mee als verjaardagscadeautje.

De eerste keer dat ik deze truffels maakte had ik net ontdekt dat ik zwanger was, waardoor ik ze zelf niet kon eten. Nu de baby er eenmaal is en de zomer weer is aangebroken is de timing perfect om ze opnieuw te maken. Voordat ik ze maakte heb ik me eigenlijk nooit gerealiseerd hoe eenvoudig het eigenlijk is om truffels met een voortreffelijk resultaat zelf te maken.

Limoncello truffels

Ingrediënten

  • 200 – 300 g witte chocolade
  • 2 el slagroom
  • schil van 1/2 citroen
  • 1-2 el likeur limoncello
  • 50 g ongezouten boter
  • snufje zout

Bereiding

  1. Plaats een hittebestendige kom op een pan met warm water. Plaats de slagroom in de kom met 100 gram gehakte chocolade en verwarm op een laag tot gemiddeld vuur tot het gesmolten is.
  2. Neem de kom van de pan en meng er de boter, citroenschil, limoncello en het zout door en klop het tot het eruit ziet als lemon curd.
  3. Doe het mengsel in een luchtdicht bakje en laat het 1 nacht koelen in de koelkast.
  4. Neem het bakje uit de koelkast en schep kleine lepels van het mengsel ter grootte van een theelepel en rol er een balletje van. Leg de balletjes op een schaal met bakpapier en leg het een uur in de vriezer.
  5. Smelt 100 gram chocolade au bain marie en doop de truffels er één voor ”een in. Laat even uitdruipen en leg op een vel bakpapier. Laat de chocolade afkoelen totdat het hard is geworden. De snelste manier is even terugleggen in de koelkast of vriezer.

Baktip: zorg er absoluut zeker dat er geen water in contact komt met de kom of de chocolade. Als er ​​water bij de chocolade komt, verandert het in een kruimelig mengsel waar je niet meer mee kunt beginnen.

limoncello truffels makenlimoncello truffels maken
links: stap 1 – smelt room en chocolade | rechts: stap 2 – mix limoncello, rasp, boter en zout door de room
limoncello truffels makenlimoncello truffels maken
Links: stap 3 – laat een nachtje in de koelkast staan | rechts: stap 4 – rol de mix tot balletjes en vries in
limoncello truffels maken
Stap 5 – bedenk met witte chocolade

 

Join the Conversation

  1. Ohh wat lijken me die lekker zeg!

    Groetjes, Tessa

  2. Hazel Hardijzer says:

    @tessa en @mannin dank jullie wel. Van tevoren weet je bij recepten natuurlijk niet altijd wat je kunt verwachten, maar door dit recept was ik zelf ook aangenaam verrast en kan het echt iedereen aanraden! : )

  3. Het water loopt me in de mond! Wat ziet dit er heerlijk uit!

  4. Anonymous says:

    Lijkt zeker lekker!
    Alleen 1 vraagje, in de beschrijving zeg je dat je zout moet toevoegen aan het chocolade/room mengsel maar in de receptuur staat niet hoeveel? Gewoon een snufje neem ik aan?

    Groetjes,
    Eliene

  5. Hazel Hardijzer says:

    @Eliene,
    Het gaat inderdaad om een snufje zout! Ik ga het er gelijk bij zetten : )
    Groetjes, Hazel

  6. Carlijn says:

    Dit ziet er heel leuk uit! Ik vraag me alleen af hoeveel truffels je kan maken van deze ingrediënten?
    Alvast bedankt!

  7. Nancy Lie says:

    Hoi, ik heb gisteren je truffels gemaakt en nu heb ik per ongeluk 25 gram boter ipv 50 gram gebruikt. Tijdens het opkloppen vd massa werx het niet echt lemoncurx achtig. Ook niet goed opgesteven id koelkast, dus id vriezer gezet.
    Nu nog steeds niet echt een vaste massa. Waar kan dit aan liggen? HELP, groetjes, Nancy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close