Met een pasgeboren baby’tje ontkom je er niet aan. De babybubbel! Op welke kleur wolk je ook zit, dagen worden opgeslokt met het vinden van een ritme. Tussen het kraambezoek door is het plannen geblazen. Taartjes bakken? Ik ben al blij als er avondeten op tafel komt. En dan heb ik het nog niet eens zelf gemaakt. Na vier weken bubbelen ontkom ik er niet aan. Mijn Boretti oven schreeuwt om aandacht en die tros overrijpe bananen laat me ook maar niet met rust! Het kost me maar liefst twee dagen om het juiste moment te vinden, maar eindelijk in mijn keukenschort ben ik reteblij dat ik dit glutenvrije bananenbrood smeuïg uit de oven weet te toveren.
Mr. Pi. is momenteel de held in huis. Schoonmaken, boodschappen doen, little T. laten ontbijten en aankleden, taxi-chauffeur spelen nu ik zes weken niet mag autorijden, het avondeten bereiden én daarna alles weer opruimen. Al weken keek ik er naar uit om weer de keuken in te duiken, maar behalve de was en zorgen voor de baby, krijg ik nauwelijks iets uit mijn handen. En zou ik tijd ‘over’ hebben dan heeft de man in huis liever dat ik in huis help dan dat ik taartjes sta te bakken. Begrijpelijk. Maar deze week kon ik niet anders.
Snel bananenbrood recept
Om voedselverspilling te voorkomen, moest ik dringend iets met die tros bananen. Lief is aan het werk, peuter is naar de opvang dus als baby I. ligt te slapen, heb ik opeens tijd voor dit snel te maken glutenvrije bananenbrood. De bereiding kost me hooguit 10 minuten waardoor het een fijn recept is voor drukke dagen. Terwijl de cake staat te bakken nog even 5 minuten opruimen en dan maar wachten tot de kookwekker begint te rinkelen.
Bananenbrood met bosbessen (glutenvrij en lactosevrij)
Recept voor cakeblik van 25 cm lang.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen (geprakt)
- 3 eieren
- 150 gram rijstmeel
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 el suiker
- 1/2 tl + 1/2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 50 gram havervlokken
- 100 gram (bevroren) bosbessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een rechthoekig cakeblik in en bestrooi met bloem of bekleed met bakpapier.
- Mix de eieren één voor één door de geprakte bananen tot een redelijk glad mengsel.
- Voeg rijstmeel, basterdsuiker, 1/2 tl kaneel, bakpoeder en zout toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Roer de havervlokken door het beslag en schep er daarna de bessen doorheen.
- Schep het beslag in het cakeblik en bestrooi met een mengsel van 1 el suiker en een 1/2 tl kaneel.
- Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten op 175 °C.